FORBRUKERTEKNOLOGI

Likevel HD DVD-lansering i mars

Salget av verdens første HD DVD-spiller kom i gang fredag i forrige uke. Nå planlegges en opptaker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. apr. 2006 - 11:22

Toshiba startet fredag salget av verdens første kommersielt tilgjengelig HD DVD-spiller i Japan. Spilleren, HD-XA1, skal ha kostet omtrent 110.000 yen, drøyt 6100 kroner, i de fleste butikkene. Til Financial Times oppgir den store elektronikkjeden Bic Camera at butikken i Tokyo sentrum (Yurakucho) ble utsolgt for spillere allerede den første ettermiddagen.

Toshiba har ikke annonsert noen konkret dato for lansering i Europa, men flere tidsskrifter oppgir nå at selskapet ikke vil komme med HD DVD-produkter i vår verdensdel før i fjerde kvartal av 2006. Dette er noe overraskende, siden selskapet skal tilby to modeller i USA fra og med den 18. april. Disse skal koste henholdsvis 499 og 799 dollar, altså omtrent 3300 og 5300 kroner.

Spilleren som nå er tilgjengelig i Japan, leveres med to filmer, Resident Evil og den japanske filmen Moonlight Jellyfish. Ytterligere to filmer skal komme på markedet i Japan denne måneden, Neverland og Shinobi. Toshiba håper at mellom 100 og 150 filmtitler vil være tilgjengelig på HD DVD i Japan og Europa innen desember, mens 150 til 200 vil være tilgjengelige i USA.

    Les også:

Toshiba planlegger i første omgang å produsere 2000 HD DVD-spillere i måneden, men oppgir at målet for fiskalåret som starten den 1. april er å levere mellom 600 og 700 tusen spillere.

I tillegg planlegger Toshiba å lansere en HD DVD-opptaker i Japan før juni, tidsnok til å rekke Fotball-VM. Dessuten vil selskapet lansere PC-er med HD DVD-spillere i løpet av det inneværende kvartalet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.