JUSS OG SAMFUNN

Lillebror ser deg

George Orwell bommet muligens med den dystre fremtidsvisjonen i boken 1984 om Storebror som ser deg. Men vi skriver nå 1998 og det kan ikke være tvil om at Lillebror ser deg, skriver Per Siljubergsåsen i dagens Stjernestreif.

Per Siljubergsåsen
30. mars 1998 - 11:56

"

Internett kan være et tveegget sverd for mange bedrifter. På den ene siden en enorm kilde til informasjon og kunnskap. På den andre siden et sort hull som suger tid og energi fra ansatte som surfer de hotteste sidene om sport, spill og det som verre er.

LittleBrother er et program som overvåker online-aktivitetene til internettbrukerne og kan hindre aksess til uønskede tjenester i en bedrift. For hver ansatt kan programmet logge besøk til gitte nettsteder med klokkeslett.

LittleBrother har i tillegg en innebygget database der de største nettstedene er kategorisert som produktive, nøytrale eller

ikke-produktive. Ved å sammenstille brukerloggene mot denne databasen kan man lage en 10-på-topp liste over de minst produktive ansatte i bedriften.

Programmet er ikke en studenthack, men et kommersielt produkt som kan lastes ned gratis i demoversjon fra www.kasmen.com. Overvåking av ansattes aktiviteter som beskrevet ovenfor ulovlig i Norge. Denne artikkelen er ikke ment å stimulere til ulovligheter, men heller skape bevissthet om mulighetene som teknologien skaper.
"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.