BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lilletun: Mer til IT-utdanning

Utdanningsminister Jon Lilletun og hans forgjenger Gudmund Hernes er enig om behovet for økte ressurser til IT-utdanning i Norge. Dette fremgikk av en replikkveksling mellom de to under NHOs årskonferanse i Oslo tirsdag.

Morten Øverbye
6. jan. 1998 - 23:58

- Jeg stiller spørsmålet til deg Lilletun, har du oversikt over behovet for IT-utdanning i Norge?, spurte Hernes, som i dag er prosjektleder for forskning og utdanning i IT-Fornebu.

Til stor fornøyelse for salen svarte Hernes selv på spørsmålet før utdanningsminister Lilletun fikk sjansen til å åpne munnen.

- Hvis jeg skulle svare på spørsmålet den gang jeg satt der du sitter, ville jeg svart nei, sa Hernes og fortsatte med å peke på at Norge nå har doblet antallet fra 400 til 800 utdanningsplasser innenfor IT. Til sammenligning holdt han frem Irland, et land som ifølge Hernes har 4.000 utdanningsplasser for informasjonsteknologi.

Skal Norge holde følge i den utviklingen, må regjeringen Bondevik bevilge mer penger til utdanningen, mente Hernes. Den tidligere statsråden holdt frem Universitetet i Oslo som et eksempel på en institusjon der man hadde forsøkt å øke ressursene for IT-utdanning ved å kutte på andre områder.

- Grunnen til at Universitetet i Oslo ikke klarte det, var at din regjering kuttet x antall millioner i overføringer til universitetene og min regjering fulgte det opp, repliserte Lilletun og gløttet på døren for at hans regjering kunne komme med pålussninger i utdanningssektoren.

- Ved neste statsbudsjett vil nok prioriteringene se annerledes ut, sa han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.