Lindows vil gå på børs

Lindows, som har ertet på seg Microsoft, ønsker nå å gå på børs. Selskapet trenger penger for å betale gjeld.

Lindows, som har ertet på seg Microsoft, ønsker nå å gå på børs. Selskapet trenger penger for å betale gjeld.

Lindows er et amerikansk selskap som tilpasser Windows-applikasjoner for operativsystemet Linux. Selskapet er blant annet kjent for en rettskonflikt med Microsoft om bruken av navnet Lindows, som ligner på Microsofts merkevare Windows.

Nå gjør Lindows et forsøk på børsnotering. Selskapet vil hente inn penger i en emisjon på drøye 400 millioner kroner. Detaljer om antall aksjer og pris vil komme senere.

Selskapet ble etablert av Michael L. Robertson, som startet musikknettstedet MP3.com. Dette medførte at han fikk musikkindustrien på nakken. I Lindows har det samme skjedd, men denne gangen er det Microsoft som er ute etter han.

    Les også:

Microsoft vant nylig frem med søksmålet om at selskapet ikke kan markedsføre seg med navnet Lindows. Det førte til at Lindows heretter vil markedsføre produktene som Linspire. Men selskapet vil fortsatt hete Lindows.

I 2003 hadde Lindows et underskudd på rundt 30 millioner kroner, men hadde inntekter på bare drøyt 15 millioner kroner. Selskapet vil bruke rundt 70 millioner kroner til å betale gjeld blant annet til Robertson, som eier 81 prosent av selskapet.

Til toppen