Linkedin forbereder å gå på børs

Tjenesten for hodejegere og jobbsøkere vil sikre seg før Facebook kommer på banen.

Linkedin forbereder å gå på børs

Tjenesten for hodejegere og jobbsøkere vil sikre seg før Facebook kommer på banen.

Nyhetsbyrået Reuters var første ute med meldingen om at Linkedin, et sosialt nettverk for hodejegere og eliten av jobbsøkere, har hyrt Morgan Stanley, Bank of America og JP Morgan for å tilrettelegge in børsemisjon engang i 2011. Forholdet er bekreftet av tilsvarende anonyme kilder overfor Wall Street Journal og Bloomberg.

Offisielt foreligger ingen kommentar fra Linkedin utenom at en børsemisjon er blant flere mulige strategier for selskapet.

Linkedin er blant de privateide sosiale tjenestene der aksjen omsettes livlig på uoffisielle børser som Secondmarket og Sharespost. Tjenesten har fra 85 til 90 millioner registrerte brukere, og vokser raskt.

Aksjeomsetningen på Sharespost tyder på en markedsverdi på rundt 2,2 milliarder dollar. Det rimer godt med en evaluering fra juli 2010, der hedgefondet Tiger Global Management kjøpte seg inn i Linkedin i en transaksjon som anslo selskapets markedsverdi til noe over 2 milliarder dollar.

En mer nøyaktig tidsplan for en børsintroduksjon ventes først når de nødvendige papirene er godtatt av USAs finanstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission).

Beslutningen om å sette i gang en prosess med tanke på børsintroduksjon ble fattet en gang i tredje kvartal i fjor. Kildene avviser følgelig at den ble utløst av Facebook-emisjonen som ble kjent tidligere denne uken, og som nå tyder på en børsintroduksjon av Facebook innen april 2012.

På den andre siden bekrefter kildene at det er om å gjøre for Linkedin å komme på børs i godt forkant av Facebook, siden en Facebook IPO («initial public offering») kan ventes å få enorm oppmerksomhet.

    Les også:

Til toppen