Lønn

Linkedin vil røpe hva du kan vente deg i årslønn

Dermed kan det bli slutt på hemmelighetskremmeriet.

Linkedin begynner å vise fram beregnet kompensasjon, både grunnlønn og bonus, som en integrert del av stillingsannonsene.
Linkedin begynner å vise fram beregnet kompensasjon, både grunnlønn og bonus, som en integrert del av stillingsannonsene. (Faksimile: Linkedin)

Dermed kan det bli slutt på hemmelighetskremmeriet.

Med unntak for stillinger i det offentlige, så blir lønn regnet som en privatsak i Norge. I næringslivet får du nesten aldri oppgitt hvor mye du kan regne med å tjene i en stillingsannonse.

I stedet står det typisk «lønn etter avtale» eller noe lignende. Lønnsnivået er med andre ord hemmelig, i hvert fall inntil du har vært gjennom søknadsprosessen og eventuelt fått et tilbud.

Linkedin er i ferd med å introdusere et verktøy som likevel røper hvor mye din fremtidige arbeidsgiver kan være villige til å betale, allerede før du søker jobb.

Det Microsoft-eide profesjonelle nettverket har tidligere innført «LinkedIn Salary» i USA, Canada og Storbritannia med planer om videre global utrulling.

Lønnsinnsikt også i Norge

Funksjonen blir nå utvidet med en innsiktsløsning, der stillingsannonsene blir utstyrt med forventet lønnsnivå, enten arbeidsgiver har delt slik informasjon åpent eller ikke. Et beregnet nivå vil være basert på data som nettverkets øvrige medlemmer selv har delt.

Utrullingen skjer de kommende ukene, opplyser det sosiale nettverket i en kunngjøring.

Linkedin Salary er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men tjenesten «Linkedin Lønn» kommer snart. Det går tydelig fram når digi.no besøker nettstedet.

Det har allerede en stund vært mulig å dele lønnsopplysninger med Linkedin, også blant norske brukere. Nettstedet forsikrer at lønnsdata tas imot kryptert og fortrolig, og at formålet er å kunne beregne samlede lønnsinnsikter.

«Ditt personvern er beskyttet fordi dataene vil kun bli delt samlet, og bare hvis vi har et minimum antall svar fra andre medlemmer med samme tittel. Vi vil ikke dele din lønnsinformasjon i forbindelse med din identitet eller navn», oppgir Linkedin i den forbindelse.

Digi.no har vært i kontakt med Microsoft Norge, som ikke hadde noe informasjon om den aktuelle nyheten. Linkedin har ikke egne nordiske pressekontakter.

Nettstedet har anslagsvis 546 millioner registrerte brukere globalt. Linkedin passerte én million norske medlemmer i februar 2014. I siste kvartal hadde Linkedin 1,23 millioner norske profiler, ifølge tall fra analysebyrået Ipsos.

Kommentarer (20)

Kommentarer (20)
Til toppen