Linksys leverer løsning til partnerapparatet

Linksys leverer løsning til partnerapparatet

Ciscos Linksys-divisjon satser på å levere helhetlige tjenester for småbedrifter.

Linksys er Ciscos divisjon for litt enklere produkter til hjemme- og småbedriftsmarkedet. Dette er et marked der selskapet stort sett har nøyd seg med å selge produkter, men det er i ferd med å endres.

Linksys One er en pakke som Linksys selger til tjenestetilbydere og forhandlere. Det er en komplett kommunikasjonspakke som skal gjøre det enkelt å tilby helhetlige løsninger til bedrifter med mellom 5 og 100 ansatte, som har inntil 5 spredde avdelingskontorer.

Pakken inneholder både maskinvare og programvare. Routere, svitsjer og annet Linksys One utstyr kan kjøpes og brukes separat, men det er når de settes sammen at løsningen blir enkel å bruke for både driftspersonalet hos småbedriftenes forhandlere og for tjenesteleverandøren.

Ansatte som jobber med mindre kunder må gjerne være mer allsidige for å dekke mange forskjellige behov, og dermed får de ikke samme mulighet til å spesialisere seg slik konsulenter som jobber med større kunder får mulighet til. Det er gjerne samme person som setter opp servere og klienter, som tar seg av kommunikasjonsløsningene. Da blir det ikke nok tid til å opparbeide spisskompetanse. Med Linksys One skal det være mulig for allsidige konsulenter å levere tjenester som tidligere bare var tilgjengelig for store kunder som hadde råd til å leie inn mange spesialister.

Brorparten av komponentene i løsningen utplasseres ute hos kunden, men konsulentene som jobber hos forhandlerne kan styre og administrere alt gjennom en portal som står hos tjenestetilbyderen. Dermed reduseres antall dyre turer ut til kundene til et minimum.

Linksys One løsningen kan settes sammen av en rekke komponenter og tjenester som inkluderer datanettverk, sikkerhet, backup av konfigurasjon, Voice over IP, VPN, svitsjer og routere.

Løsningen har eksistert en liten stund allerede, men i dag lanseres versjon 2.0 av tjenesten. I Norge er Adapto IP foreløpig Linksys eneste tjenesteleverandør i Norge som leverer tjenesten.

Til toppen