Linné Group med million-minus

Det foreløpige halvårsresultatet til Linné Group, som i vår kjøpte norske New Media Science, er ikke akkurat oppløftende lesning. Foreløpige tall viser et negativt resultat på 27 millioner kroner.

Det foreløpige halvårsresultatet til Linné Group, som i vår kjøpte norske New Media Science, er ikke akkurat oppløftende lesning. Foreløpige tall viser et negativt resultat på 27 millioner kroner.

Linné Group har lagt fram begredelige foreløpige halvårstall. I overkant av 27 millioner kroner skrevet i rødt blekk var det ledelsen kunne offentliggjøre denne uken. Hovedgrunnen oppgir selskapet å være arbeidet med å integrere de nyoppkjøpte bedriftene i konsernet:

Linné Group har denne våren kjøpt både norske New Media Science og svenske Cell Consulting Group AB. Oppkjøpene blir beskrevet som en prosess som har krevd stor innsats og betydelige ressurser fra ledelsen, og dette har hatt negativ innflytelse på kunde- og markedspenetrasjonen, mener Linné. Denne trenden mener de å ha snudd til en positiv utvikling i løpet av sommeren.

Linné Groups resultat før skatt endte i andre kvartal på minus 17,6 millioner svenske kroner, mot et overskudd på tre millioner i samme periode i fjor.

Konsernet anslår å ende på en omsetning for hele 1999 på 430 millioner svenske kroner. Selskapet sier i en pressemelding at de også regner mer å ende på et positivt resultat året sett under ett.

Planen er at selskapet skal fortsette å vokse - både organisk og gjennom flere oppkjøp. Flere europeiske kontor blir sannsynligvis åpnet i løpet av andre halvår i år. Konsernets visjon er å bli ledende i Europa innen bedriftsutvikling gjennom nye digitale medier.

Antall ansatte i konsernet var per 24. august 325 personer.

Linné Group 1. halvår '99
(foreløpig resultat)
2. kvartal '99 2. kvartal '98
Nettoomsetning 166,5 118,8 110,4
Resultat før goodwill og finansnetto -27,3 -15,8 5,4
Resultat før skatt -28,9 -17,6 3,0

Kilde: Linné Group pressemelding. Alle tall er i millioner svenske kroner.

Til toppen