KORTNYTT

Linpro oppgraderer tynnklientløsning

Linpro er klar med versjon 2.0 av tynnklientløsningen MultiFrame.

28. feb. 2005 - 15:10

MultiFrame er et maskinvareuavhengig administrasjonssystem for tynnklientløsninger. Det kan konvertere ordinære PC-er til raske tynnklienter, samtidig som det kan administrere tynnklienter fra Wyse, HP, Neoware, VXL og de fleste andre tynnklientleverandører. MultiFrame skal være særdeles raskt å implementere både i mindre miljøer og store organisasjoner med mange spredte lokasjoner. Versjon 1.0 ble lansert i 2002.

    Les også:

– MultiFrame har kuttet driftskostnadene til kundene våre for millioner av kroner, heter det i en pressemelding fra administrerende direktør Trond Heier i Linpro, som har utviklet administrasjonsverktøyet i samarbeid med Bravida.

Sykehuset Innlandet og Sarpsborg Kommune er blant kundene som har fått klare kostnadskutt med det norskutviklede verktøyet. De viser til rask innsparing ved gjenbruk av utstyr, forlenget liv til aldrende arbeidsstasjoner og svært få problemer innen drift.

MultiFrame-klienten er en garantert virusfri tynnklient med fremragende egenskaper når det gjelder hastighet mot terminaltjeneren. Den har innebygd støtte både for ICA (Citrix), RDP (Microsoft), 3270, X11 (Linux/UNIX) og NX. Opptil åtte samtidige sesjoner kan håndteres i separate «rammer» mot forskjellige terminaltjenere eller forskjellige sikkerhetssoner.

Distribusjon av MultiFrame-klienten, som i seg selv er på kun 32 megabyte, kan enten skje direkte til hver enkelt klient eller ved hjelp av MultiFrames integrerte «fan-out»-system for å spare båndbredde til fjerne lokasjoner.

All senere oppgradering og rekonfigurering av klientene skjer fra et oversiktlig kart der klientene fritt kan deles inn i grupper og domener. Sikkerhetsnivåer, skrivertilganger, fjernstyring, tilgang til lokale porter (for eksempel for å tillate bruk av USB-minnepinner) er noe av det som kan styres fra den sentrale MultiFrame-tjeneren.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.