Linpro-sjefen gikk på dagen

- Tror fremdeles veldig på fri programvare, sier Trond Heier.

Ferdig i Redpill Linpro: Trond Heier gir seg som leder av friprog-selskapet etter fem år. (Foto: Marius Jørgenrud)
Ferdig i Redpill Linpro: Trond Heier gir seg som leder av friprog-selskapet etter fem år. (Foto: Marius Jørgenrud)

- Tror fremdeles veldig på fri programvare, sier Trond Heier.

Administrerende direktør Trond Heier slutter i det profilerte friprog-selskapet Redpill Linpro. Heier har ledet den norske virksomheten de siste fem årene.

Svenske Redpill snappet i fjor opp det norske IT-selskapet Linpro og dannet med det nordens største totalleverandør rundt fri programvare.

- Dette er en konsekvens av fusjonen. Sverigesjef Anders Liling og jeg har hatt en delt lederrolle etter oppkjøpet, forteller Trond Heier til digi.no.

Heier forteller at hans beslutning skyldes saklig uenighet om lederstil, men understreker at de skilles som venner.

- I den første tiden av forelskelsen aksepterer man mye av hverandre. Men over tid er det vanskelig å matche to ulike lederstiler. Det er hovedessensen, fortsetter han.

- Jeg har fortsatt veldig stor tro på fri programvare og Redpill Linpro som selskap. De har svært mange dyktige mennesker med på laget. Når det er sagt så vil selskapet også til å ha tøffe utfordringer fremover.

Året før Heier ble ansatt som sjef omsatte det norske friprog-selskapet for under 20 millioner kroner. I år blir det «i hvert fall ti-gangeren» ifølge Heier, som understreker at det er veldig mange som har bidratt til veksten.

Han er usikker på hva han nå skal gjøre fremover, og sier at ingen planer er lagt.

- Nå skal jeg ta meg en lang ferie og tenke grundig igjennom hva jeg skal gjøre. Det er ledelse av vekstselskaper og IT-bransjen som er min hjemmebane, så det blir nok viktige ingrediensier i en fremtidig jobb. Men det er for tidlig å si noe om det blir noe innen tjenesteytende virksomhet, sier Heier.

Sin siste arbeidsdag hadde han på fredag, og det var også dagen da de ansatte fikk beskjed om hans avgang på et allmøte. På spørsmål om hva han kommer til å savne mest svarer den tidligere Linpro-sjefen slik:

- Det er folkene jeg vil savne mest, uten tvil. Det er rart å gå av etter fem år, og særlig når man står midt oppi ekstra utfordrende tider. Jeg håper selskapet vil ta vare på den gode kulturen i fremtiden.

I en overgangsfase blir det etter det digi.no erfarer Linpro-gründer Dag Asheim som tar over den daglige driften av Redpill Linpro i Norge.

    Les også:

Til toppen