KORTNYTT

Linspire klar for distribusjon i Norge

Expect More annonserte i dag at selskapet har startet distribusjon og salg av Linux-distribusjonen Linspire 5 i Norge.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2005 - 11:55

Expect More er blitt offisiell distributør av Linux-distribusjonen Linspire i Norge og Norden forøvrig. Denne Linux-distribusjonen er spesielt tilpasset for bruk på vanlige PC-er, og skal være enklere å benytte for vanlige PC-brukere enn mange av de øvrige Linux-distribusjonene. Blant annet skal det være svært enkelt å installere ny programvare som tilbys gjennom programvarebiblioteket CNR ("click and run"). Installasjon skal kreve kun et museklikk.

Installasjonen av hele operativsystemet skal ta under ti minutter på en moderne PC.

- Vi er veldig begeistret for endelig å kunne levere Linspire 5 i Norge, sier Terje Rønning, daglig leder hos Expect More, i en pressemelding.

- Vårt lokale marked trenger helt klart en lettvint, stabil og rimelig løsning med Linux skrivebord. Vi ønsker å satse langsiktig på løsninger med høy ytelse i et stort marked, og har derfor sikret oss distribusjonsrettigheter for Linspire i hele Norden.

Linspire 5, som er det nyeste utgaven, finnes foreløpig ikke på norsk, men en norsk utgave skal være under utvikling.

I Norge har Linspire 5 en veiledende pris på 749 kroner for en boksutgave. Dette inkluderer ett års abonnement på CNR-tjenesten. Operativsystemet kan kjøpes både fra Expect Mores egen nettbutikk og fra andre forhandlere selskapet samarbeider med.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.