FORBRUKERTEKNOLOGI

Linspires nedlastingstjeneste er blitt gratis

For å øke etterspørselen etter selskapets Linux-distribusjoner, blir selskapets nedlastingstjeneste nå gratis.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. aug. 2006 - 10:26

Linspire tilbyr både en kommersiell Linux-distribusjon med samme navn, samt gratisdistribusjonen Freespire. Begge er tilpasset brukere som fra før er vant til å benytte Windows.

Til disse produktene har selskapet tilbudt nedlastings- og installasjonstjenesten CNR ("Click 'N Run"), som gir fri tilgang til nesten 20.000 Linux-applikasjoner. Fram til nå har denne tjenesten blitt tilbudt gjennom et årlig abonnement. Dette har kostet brukerne mellom 20 og 50 dollar i året.

I går annonserte Linspire at CNR heretter skal tilbys gratis til alle Linspire- og Freespire-brukerne. Tjenesten er tilgjengelig her.

Likevel, enkelte applikasjoner og tjenester vil fortsatt koste penger. Dette inkluderer en DVD-spiller, Suns StarOffice, Win4Lin Pro, CodeWeavers' CrossoverOffice, TransGamings Cedega.

Ifølge selskapet, er det sterk etterspørsel etter disse "premium"-tjenestene som gjør at selskapet nå har muligheten til å gjøre CNR gratis. Samtidig ønsker selskapet å trekke til seg flere brukere. Å tilby CNR gratis skal gjøre dette enklere.

- CNR er et innovativ og funksjonsrikt system for installering, oppdatering og administrasjon av programvare for Linux på skrivebordet. Det faktum at tjenesten nå er gratis, vil føre til en utrolig den globale bruken av skrivebords-Linux verden over siden den gjør at tusenvis av applikasjoner umiddelbart blir tilgjengelige for brukerne, sier John Cherry, Desktop Linux Initiative Manger i Open Source Development Labs, i en pressemelding.

Kunder som i løpet av de siste 60 dagene har kjøpt Basic CNR Service, vil automatisk bli oppgradert til CNR Gold Service uten kostnader.

I tillegg til dette, planlegger Linspire å tilby en ny versjon av CNR-klienten, basert på åpen kildekode. Denne skal gis ut senere i år som en del av Freespire 1.1.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.