Linus byttet ut PC-en med Mac

Linus Torvards forteller at han ikke lenger bruker PC-en som primær arbeidsplattform.

Linus Torvards forteller at han ikke lenger bruker PC-en som primær arbeidsplattform.

Mannen bak operativsystemet Linux, Linus Torvalds, overrasket mange da han i februar skrev e-postlisten Linux Kernel Mailing List at han hans primære datamaskin ikke lenger er utstyrt med en x86-prosessor.

Torvalds laget opprinnelig Linux som et Unix-alternativ for x86-plattformen. Nå har han tatt steget over til Mac. I et e-postintervju med ZDNet Australia forteller han mer om sitt valg.

- Min primære maskin er for tiden en dual 2 GHz G5 - det er fysisk sette en vanlig Apple Mac, selv om den selvfølgelig kjører Linux, så jeg synes du ikke lenger kan kalle den en Mac, skriver han.

- Når det gjelder hvorfor... delvis rett og slett fordi jeg ville prøve noe annet, og jeg følte at det er nok folk som tester x86-siden, slik at den helt klart ikke trenger meg. Delvis skyldes det at jeg personlig mener at det er to hovedarkitekturer der ute. Power og x86-64 er det jeg mener er de to mest relevante, og jeg bestemte at hvis jeg skulle mene det, måtte jeg i et minste sjekke ut den andre siden, skriver Torvalds, men understreker at folk ikke må legge for mye i hans personlige meninger om dette.

Torvalds legger også til at han fikk Mac'en gratis.

"I'm really a technology whore", skriver han.

Til toppen