Linus Torvalds har ikke blitt rik

Til tross for noen aksjer her og der, har Linus Torvalds fått vekslepenger igjen for operativsystemet han har delt ut.

Til tross for noen aksjer her og der, har Linus Torvalds fått vekslepenger igjen for operativsystemet han har delt ut.

Linus Torvalds planla aldri å bli rik, og han drømte heller aldri at en av fire servere i verden skulle bruke hans operativsystem (tall fra IDC). Bill Gates var lenge verdens rikeste mann på grunn av operativsystemene Windows og DOS, mens Torvalds derimot har delt ut alt gratis. Han har dog fått aksjer i noen Linux-selskaper, men disse aksjene har stupt og Torvalds sitter ikke igjen med stort.

- Jeg fikk solgt nok til å kjøpe et hus og en BMW Z3 sportsbil, men det er alt, forteller Torvalds til den svenske avisen Dagens Industri.

Torvald lagde første versjon av Linux, men etterhvert har mesteparten av arbeidet blitt utført av et stort antall frivillige. Linux-faren estimerer at han har skrevet 10 prosent av dagens Linux-versjon, noe som inkluderer kjernen samt minne og prosessorhåndtering.

Torvalds har de siste fire årene bodd i Silicon Valley og jobber nå for prosessor-produsenten Transmeta. Der var han en stund mellomleder, men nå er han bare utvikler. Ellers har Torvalds bare et annet engasjement, en styreplass i det finske teleselskapet Elisa Communictions.

- Jeg tror ikke jeg hadde vært så flink til å starte et eget selskap, sier Torvalds til Dagens Industri.

Til toppen