Linux 2.2 er ferdig

Den nye kjernen til Linux, Linux Kernel 2.2.0, er ferdig - uoffisielt. Det offisielle stempelet kommer trolig førstkommende mandag.

Den nye kjernen til Linux, Linux Kernel 2.2.0, er ferdig - uoffisielt. Det offisielle stempelet kommer trolig førstkommende mandag.

I en melding fra Linus Torvalds som er gjengitt på nettstedet Beta News heter det at selv om den nyeste utgaven av Linux-kjernen fortsatt har pre9-stempelet, regner ikke Torvalds med at det vil skje noen endringer i koden til kjernen før den blir sluppet som den endelige utgaven av Linux 2.2.0.

Ikke det at Torvalds tror at kjernen er hundre prosent feilfri - det vil den trolig aldri bli - han har bare bestemt seg for at man ikke kan lage foreløpige utgaver i all evighet. Nok er nok, altså.

Med mindre det blir oppdaget noen veldig stygge feil i koden i løpet av de nærmeste dagene, blir den nåværende koden regnet som den endelige utgaven av Linux 2.2.0 i løpet av neste uke.

Kildekoden kan hentes ned på nettstedet The Linux Kernel Archives (se peker i margen til høyre, eller nederst på denne siden). Her finnes det dokumentasjon om hvordan man kompilerer og installerer kjernen. Den komplette filen med koden til kjernen er på drøye 12 MB.

Tar du ikke risken på å gjøre dette selv, må du vente på at de forskjellige Linux-distributørene klargjør distribusjonsspesifikke pakker med både kode og eksekverbare filer. Det vil nok ikke drøye lang tid etter den offisielle lanseringen av Linux 2.2.0 før disse pakkene blir gjort tilgjengelige.

Etter å ha kikket litt på installasjonen fant undertegnede en litt artig egenskap: Kjernen har allerede spesiell støtte for Silicon Graphics Visual Workstations.

Til toppen