Linux 2.4.0 er klar

Den lenge etterlengtede versjon 2.4 av Linux-kjernen er nå klar, skriver Linus Torvalds i en kort epost.

Linux 2.4.0 kommer sent men godt. Omtrent ett år senere enn planlagt kunne Linus Torvalds torsdag sende ut en kort epost med beskjeden "And oh, btw..2.4.0 is out".

Den nye versjonen er en betydelig milepæl for Linux-tilhengerne, ikke minst de ledende utviklerne i bl.a. Caldera Inc, Red Hat Software Inc og Gesellschaft für Software und Systementwicklung GmbH.

Linux 2.4 regnes som en stor milepæl fordi den omfatter nye egenskaper som er viktige for bedriftsmarkedet. Dette inkluderer bedre støtte for symmetrisk multiprosessering, støtte for USB (Universal Serial Bus), samt et omskrevet nettverklag. Analytikere mener at den forbedrete kjernen vil tilby bedrifter det de savner mest i Linux, nemlig skalérbarhet. Mens tidligere versjoner skalerte brukbart opp til maks fire prosessorer, skal den nye versjonen kunne støtte inntil 16 parallelle kjøringer.

Mange av de største Linux-distributørene skal allerede ha gjort klar for den nye kjernen i det siste utgavene av selskapenes Linux-distribusjoner. Red Hat Linux 7.0, som nylig ble sluppet, inneholder i dag Linux 2.2, men er bygget for å utnytte egenskapene i Linux 2.4.

Red Hat har planer om å gjøre 2.4-kjernen til motoren i sin neste Linux-versjon (kodenavn Florence) som skal slippes i løpet av første kvartal i år.

Og da må vi spørre:
Skal du ta i bruk den nye Linux-versjonen?

Ja
Nei
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen