BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux 3.0 utsatt

Fant feil rett før utgivelse av jubileums-kjernen.

19. juli 2011 - 10:18

- Hvorfor finner vi alltid småfeil rett før en utgivelse?

Linus Torvalds meldte i natt at han ikke tør slippe løs versjon 3.0 av Linux-kjernen riktig ennå.

Skaperen av og sjefarkitekten for Linux-kjernen skriver i et innlegg på Google+ at planen var å utgi den nye kjernen i løpet av dagen.

Årsaken til utsettelsen er at det ble avdekket en subtil feil i oppslag av søkebaner (pathname lookup). Kjerneutvikler Hugh Dickins ser ut til å gjøre nærmere rede for feilen i dette innlegget på e-postlisten.

En fiks er allerede på plass, men Torvalds forteller at han ikke ønsker å lansere 3.0-kjernen bare timer etter rettelsen.

- Feilen er så vanskelig å finne at Hugh trenger uker for å reprodusere den, selv med hans stresstest. Vi kunne ha ignorert dette og rettet det senere, men jeg hater virkelig å lansere nye versjoner med kjente feil, selv om dette trolig er en feil ingen ville merket i praksis, skriver han.

Det sies ingenting om hvor lenge det blir å vente, men jubileumsutgivelsen er neppe i fare.

Utgivelsen av versjon 3.0 sammenfaller omtrent med 20-årsdagen til Linux-kjernen, som Linus Torvalds offenliggjorde første gang den 25. august 1991.

Fra før er det klart at ingen av endringene i denne utgaven egentlig forsvarer spranget i versjonsnummer. Forskjellene på 3.0 og 2.6.39 skal ikke være særlig større enn mellom eksempelvis 2.6.39 og 2.6.38, men Torvalds er av den oppfatning at 39 oppdateringer får holde.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.