Linux-aksjer i stabilt mageleie

Linux-aksjene - VA Linux, Red Hat, Caldera og andre - har falt med sytti til åtti prosent de siste månedene. Men tilstanden i dag er stabil - og flat.

Vinteren i år var preget av store overskrifter for de vellykkede børsintroduksjonene til flere Linux-selskaper. VA Linux sprengte 250 dollars grensen i desember og trakk Corel til over 40 dollar. Red Hat ble notert til 151 dollar i januar, Ebiz Enterprises kom seg over 8 dollar, og i april steg børsens siste nykommer Caldera til 33 dollar.

Siden har det vært stille. Ingen plager Linus Torvalds lenger med spørsmål om hans portefølje.

De siste ukene synes nedgangen å ha stanset. VA Linux holder seg godt under 50 dollar, Corel ligger på rundt 3, Red Hat varierer mellom 20 og 25, Caldera frister bare spesielt interesserte med svingninger rundt 5, og selv den oppkjøpskåte e-handleren Ebiz nøyer seg med 1,5.

Nedgangen jevnt over er sytti til åtti prosent. Tre fjerdedeler av "verdiene" er borte.

Likevel bruker blant andre Reuters og Dow Jones spalteplass til å framheve små svingninger oppover på mandag, noe aksjespesialistene knytter til forventinger om nyheter i anledning Linux World-arrangementet i San Jose. Det ble pekt på at noen var villige til å betale så mye som 3,58 dollar for Corel, og at Red Hat og VA Linux vokste med henholdsvis 10 prosent (til 22,06 dollar) og 4,7 prosent (til 44,94 dollar).

Dynamikken i Linux gjenspeiles likevel langt mer på Linux World Expo enn på Wall Street. Arrangementet samler over 200 utstillere. 119 av disse har aldri presentert seg på Linux World tidligere. Rundt 60 er helt nye selskaper som bruker arrangementet til å lansere seg.

80 prosent nedgang i forgjengernes børsverdi på få måneder skremmer ikke.

Les mer om Linux-aksjene:


Linux-feberen legger seg
Caldera satser på Linux for dedikerte enheter
Corel anbefalt å kutte ut Linux
Lanserer Linux-PC til 1.500 kroner
Red Hat dobler salget
Verdiras for Linux-komet
Syvdobling for Linux-leverandør

Til toppen