BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux angrepet av SCO-sjef

Presidenten i SCO, Doug Michels, slengte kraftig med leppa da han i et intervju uttalte seg om Linux sine sjanser til å bli virkelig stort. Ikke minst om en for oss ukjent guttunge fra Norge...

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 1999 - 04:19
Doug Michels, president, CEO og grunnlegger av SCO
Doug Michels.

Doug Michels, president og CEO for SCO (Santa Cruz Operation) beskrev i et intervju med den amerikanske utgaven av Computerworld, at Linux ikke har skapt noe nytt.

- Linux er bare en enkel Unix-kjerne som slampete guttunger har laget tilleggsmoduler til, sier Michels. Men han innrømmer at Linux er elegant og liten og enkel å forstå.

Michels ser ikke på Linux som vanlig konkurrent. Han mener at Linux er en religion og sammenlikner det med å se på den katolske kirken som en konkurrent.

Det Michels anser som de største svakhetene ved Linux er blant annet mangelen på kontroll for hvordan operativsystemet skal utvikle seg i tiden som kommer. Linux-samfunnet tar tingene mer på sparket og kaster seg over det som er i vinden akkurat nå. Michels mener at større bedrifter vil vite mer om fremtiden til et operativsystem enn det Linux-miljøet selv vet. Han mener også at Linux-produktene ikke er spesielt skalerbare og at de ikke støtter multiprosessorsystemer særlig godt.

Michels har heller ikke særlig tro på operativsystemets pålitelighet. Han mener at slikt må testes over lang tid i kostbare laboratorier og at dette er kjedelig og hardt arbeid som folk ikke gjør frivillig for moro skyld.

Michels stiller også spørsmålstegn ved rettighetene til åndsverk i forbindelse med Linux. - Det siste de (store bedrifter) ønsker seg er at en eller annen guttunge fra Norge saksøker dem for 100 millioner dollar for urettmessig bruk av åndsverk.

Hvilken guttunge fra Norge Michels egentlig snakker om, er usikkert. digi.no antar likevel at det er Linus Torvalds Michels snakker om, til tross for at Torvalds er fra Finland.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.