BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-basert skjerm-PC selges rimelig

Et lite amerikansk firma averterer en bærbar Linux-basert kopi av Tablet PC til 999 dollar.

2. des. 2003 - 15:09

Som det går fram av bildet, har Helium 2100 fra Element Computer vanlig tastatur og vridbar skjerm som kan felles over tastaturet når man bare ønsker å bruke skjermen.

En artikkel i ZDnet i går genererte så mye trafikk til selskapets nettsted at serveren til Element Computer fortsatt er nede. Omtalen her baseres på rapporten i ZDnet, mens bildet kommer fra Lycoris, selskapet som leverer maskinens Linux-variant.

Helium 2100 er bygget rundt en 1 GHz-prosessor fra Via Technologies, og en harddisk på 30 GB. Sjefen i Element Computer, Mike Hjorleifsson, (opprinnelig utvikler og Windows-ekspert, hans CV er lagt ut på Citrixxperience) sier at han har brukt en referansekonstruksjon fra Via, og at det er lagt til noen skreddersydde applikasjoner. Skjerm er selvfølgelig trykkfølsom, men de som vil ha håndskriftgjenkjenning må vente til en oppdatering lovet til tidlig neste år.

Med begrenset funksjonalitet må Helium 2100 konkurrere på pris. Den averterte prisen på 999 dollar er rundt halvparten av det etablerte leverandører tar for en Microsoft-dreven Tablet PC.

Etter det digi.no erfarer har Lycoris' klientvariant av Linux, Desktop/LX, en rekke bruker- og installatørvennlige egenskaper. Brukergrensesnittet ligger tett opptil Windows XP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.