BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-e-post strykes som bevis mot Microsoft

En intern e-post om tiltak mot leverandører av Linux-PC-er er endelig strøket som bevis i monopolsaken mot Microsoft.

3. juni 2002 - 15:44

Det dreier seg om en e-post som sirkulerte internt i Microsoft i august 2000. Microsofts OEM-ansvarlige Joachim Kempin hadde sett seg lei på at Intel og flere PC-leverandører leflet med Linux, og foreslo en rekke mottiltak, i form av subtile represalier mot dem som prøvde seg i praksis. Delstatene som ønsker å straffe Microsoft hardere enn gjennom betingelsene nedfelt i forliket mellom selskapet og USAs justisdepartement, presenterte e-postmeldingen på et seint tidspunkt under høringen. De mente e-posten styrker argumentasjonen for hardere straffetiltak, siden den avslører hva slags framstøt Microsoft diskuterte internt, selv etter at selskapet var kjent skyldig i brudd på antitrustlovene.

Les også

Microsoft pekte på at ingen av tiltakene som Kempin foreslo, var blitt satt ut i live. Innvendingen som fikk dommerens medhold, var mer formell: Delstatene var for seint ute med å presentere det nye beviset. De protesterte mot avvisningen. Dommer Colleen Kollar-Kotelly avgjorde fredag at e-postmeldingen måtte strykes som bevis, siden den ble framsatt for seint, og Microsoft ikke lenger hadde noen anledning til å reagere mot den.

Observatører mener avgjørelsen ikke gir noen pekepinne på hva dommerens endelige kjennelse kan gå ut på. Partene møtes i retten 19. juni for en siste runde muntlige utvekslinger. Etter det skal dommeren avgi kjennelser i to atskilte saker: Hun må godkjenne eller avvise forliket, og hun må ta stilling til eventuelle straffetiltak utover dem i forliket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.