Linux-fiende fikk kapital til å fortsette kampen

Med nye 100 millioner dollar unngår SCO konkurs og kan møte Novell i retten.

Linux-fiende fikk kapital til å fortsette kampen

Med nye 100 millioner dollar unngår SCO konkurs og kan møte Novell i retten.

Investeringsselskapet Stephen Norris Capital Partners, med partnere i Midtøsten, har tilrettelagt en ordning som tilfører SCO Group opptil 100 millioner dollar i privat kapital. Det tidligere børsnoterte SCO gjøres om til et privateid selskap kontrollert av Stephen Norris.

Innsprøytingen lar SCO unngå konkurs og møte Novell og IBM i retten i et siste forsøk på å tjene penger på å kreve lisens for Unix-kode som påstås å være tilført Linux.

SCO søkte i september i fjor om vern mot sine kreditorer etter det berømte «chapter 11» i den amerikanske konkursloven. Normalt innebærer det at selskapet slås konkurs med mindre det legger fram en plan for å komme tilbake i normal drift.

Kapitalinnsprøytingen er årsaken til at SCO i forrige uke fikk innvilget fire måneders utsettelse på å levere en slik plan.

Fra 29. april er det satt av fire dager i retten til å behandle en sak som er helt avgjørende for SCO. I august i fjor slo retten fast at det ikke er SCO men Novell som har rettighetene til Unix-koden som SCO mener IBM urettmessig donerte til Linux-fellesskapet. Denne kjennelsen river bort hele grunnlaget for alle SCOs søksmål mot IBM og Novell, og for selskapets trusler mot Linux-distributører og kunder. Det som skal behandles i retten i april, er et krav fra Novell om at SCO må betale royalty til Novell.

En god del av de 100 millioner dollarene som er sprøytet inn i SCO kan med andre ord havne i Novell, med mindre retten helt oppsiktsvekkende skulle gå i mot kjennelsen fra august i fjor.

    Les også:

Til toppen