Linux for nybegynnere

Det største problemet med Linux er trolig at det er vanskelig for nybegynnere å komme igang. Kan man ikke engang de enkleste Unix-kommandoene, er man temmelig fortapt. Men nå skal det bli en løsning på dette. Den heter Independence Linux.

Det største problemet med Linux er trolig at det er vanskelig for nybegynnere å komme igang. Kan man ikke engang de enkleste Unix-kommandoene, er man temmelig fortapt. Men nå skal det bli en løsning på dette. Den heter Independence Linux.

Project Independence er navnet på en gruppe Linux-utviklere som ønsker å spre Linux til nye brukergrupper. Ifølge gruppen vil det si mennesker som skal bruke operativsystemet hjemme og som kanskje ikke synes C-programmering er det festligste i verden.

Gruppen vil derfor gjøre en innsats for å gjøre administrasjonen av Linux enklere. Dette skal de gjøre gjennom en egen distribusjon av Linux, Independence Linux.

Independence er basert på RedHat 5.2. Men deltakerne i Project Independence har spurt seg selv hvordan de kan hjelpe en fersk Linux-bruker, for deretter å prøve å løse problemene vedkommende vil komme borti. Dette innebærer enklere installering og avinstallering av ekstra komponenter til Linux, for eksempel KDE og fonter. Gruppen skal ha laget en mer selvforklarende utgave av LILO og erstattet cron med en som ikke er avhengig av at maskinen står på hele døgnet.

I distribusjonen er det inkludert en rekke programmer for kreative brukere, både innen grafikk og lyd. Det er lagt til flere spill og kontorstøtteapplikasjoner. I tillegg er WINE inkludert i tilfelle brukeren må bruke et Windows-program.

Independence er basert på Linux 2.0, men Linux 2.2 er tilgjengelig som et oppgraderingssett. Både oppgraderingssettet og selve distribusjonen kan lastes ned fra Project Independence sitt nettsted. Peker til dette nettstedet finner du nedenfor.

Gruppen planlegger ikke å gi ut distribusjonen på CD-ROM, men vil være behjelpelige hvis andre er interesserte i å gjøre dette.

Distribusjonen har fortsatt endel mangler.

- Denne versjonen utgjør kun det første lille skrittet på en lang vei, heter det i annonseringen av Independence.

Blant de egenskapene og funksjonene som skal komme i neste utgave av Independence, finner man Gnome, PPP-konfigurasjon under installasjonen og bedre støtte for ikke-engelske språk. Blant annet skal man kunne få LILO til automatisk å bruke riktige tastaturtabeller.

Til toppen