BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux først med åtteveis Pentium III Xeon-støtte

Til tross for at Siemens under årets CeBIT-messe var det første selskapet til å demonstrere en åtteveis Pentium III Xeon-server, vil trolig servere med en slik konfigurasjon og Intels brikkesett Profusion tilbys først av et selskap som konsentrerer seg om Linux-maskiner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mars 1999 - 14:19

Så godt som alle de store PC-leverandørene har den siste uken lansert servere og arbeidsstasjoner basert på Intels nye Pentium III Xeon-prosessor. Men som med Pentium II Xeon, maskinene er begrenset til å ha fire prosessorer hvis det ikke benyttes spesialkonstruerte brikkesett.

Intel holder nå på med å avslutte testingen av sitt Profusion-brikkesett som støtter nettopp åtteveiskonfigurasjoner av Pentium III Xeon-prosessorene. Brikkesettet vil også støtte opptil 32 gigabytes med SDRAM, tre dedikerte 100 MHz systembusser og en 64-bits 66 MHz hotswap PCI-buss. Med hotswap menes at PCI-kortene kan settes inn eller tas ut uten at maskinen må startes opp på nytt. Dette vil gi maskinene kortere nedetid.

Det er mye usikkerhet rundt lanseringsdatoen for Profusion, men ifølge News.com hevder nå VA Research at det skal kunne levere de første åtteveis serverne basert på Profusion i midten av april. Dette er flere måneder før konkurrentene. Serveren Siemens demonstrerte i slutten av forrige uke, var en relativt ustabil konfigurasjon som langt ifra er klar for markedet.

VAServer – multiprosessor-server fra VA Research. <i>Foto:  VA Research</i>
VAServer – multiprosessor-server fra VA Research. Foto:  VA Research

VA Research er et selskap som produserer Intel-baserte servere utstyrt med Linux som operativsystem. VA Research er ett av de Linux-fokuserte selskapene Intel har investert i. Dette interessant, ikke minst fordi verken Compaq eller IBM, som har hjulpet Intel med å utvikle Profusion, ser ut til å ha maskiner basert på brikkesettet klare før til sommeren.

Ifølge News.com har VA Research også gjort en del arbeid i forbindelse med Profusion. Blant annet har selskapet skrevet flere tillegg til Linux slik at operativsystemet støtter brikkesettet. Dette inkluderer støtte for lagringssystemer på to terabytes.

Ifølge presidenten i VA Research, Larry Augustin, er Linux godt egnet til å håndtere de ekstra prosessorene. Han mener at Linux skalerer ypperlig, spesielt som webserver eller som fil- eller printerserver for Windows-nettverk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra