Linux Foundation i seng med «fienden»

Går sammen med Microsoft mot felles utfordring.

Linux Foundation i seng med «fienden»

Går sammen med Microsoft mot felles utfordring.

Det er ikke ofte man hører at Microsoft og Linux-fellesskapet er enige om noe, men i går kunngjorde programvaregiganten og Linux Foundation at de har gått sammen om protestere mot et nytt lovforslag om programvarekontrakter.

I lovforslaget foreslås det blant annet en garantiordning om at programvare leveres uten materielle defekter. Også EU-kommisjonen har fremmet et lignende forslag.

Sammen har Microsoft og Linux Foundation skrevet et brev til American Law Institute (ALI) hvor de argumenterer mot dette forslaget.

- Prinsippene som skisseres av ALI bryter med de naturlige metodene for både åpen kildekode-lisenser og kommersielle lisenser ved å skape underforståtte garantier som kan føre til en enorm mengde med unødvendige rettstvister, noe som kan underminere delingen av teknologi, skriver Jim Zemlin, administrerende direktør for Linux Foundation, i et blogginnlegg.

- Det rene faktumet at Linux Foundation og Microsoft går sammen kan bli sett på som noe oppsiktsvekkende, gitt at våre ulikheter får langt mer offentlig oppmerksomhet enn når vi har sammenfallende interesser. Med det er en lang rekke spørsmål som påvirker alle programutviklere i samme grad, skriver Horacio Gutierrez, assisterende sjefadvokat hos Microsoft, i et eget blogginnlegg.

Til tross for at Gutierrez mener at det ikke er sjelden at Microsoft og åpen kildekode-bevegelsen har felles utfordringer, så poengterer både han og Zemlin at dette samarbeidet ikke er en dagligdags affære.

    Les også:

Til toppen