Linux ga pluss hos Novell

Linux-satsingen får mye av æren for at Novell gikk i pluss i oktoberkvartalet.

Linux-satsingen får mye av æren for at Novell gikk i pluss i oktoberkvartalet.

I kvartalet fram til 31. oktober, det fjerde i Novells regnskapsår, vokste omsetningen med 5 prosent til 301 millioner dollar, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Resultatet ble 13 millioner dollar i pluss, tilsvarende 0,03 dollar per aksje. I fjor opplevde Novell et tap i samme kvartal, på 109 millioner dollar eller 0,29 dollar per aksje.

Analytikerne hadde ventet en omsetning på 304 millioner dollar i oktoberkvartalet i år.

Novells satsing på Linux har gitt en kraftig økning i salget av Suse Linux Enterprise server, hele 68 prosent over nivået fra julikvartalet, til 7 millioner dollar. Novell anslår at Linux har til sammen bidratt med 12 millioner dollar til kvartalets omsetning. 21.000 Linux-abonnementer ble solgt i kvartalet. Tallet omfatter ikke tre avtaler med selskaper på Fortune 100-listen. Disse avtalene kan ifølge Novell ventes å gi fra 4000 til 6000 installasjoner på kort sikt, og over 25.000 på lang sikt.

I går mottok Novell en utbetaling fra Microsoft på 526 millioner dollar, etter forliket for ti dager siden. Den vil oppføres som et bidrag til driftsinntektene i inneværende kvartal, på 448 millioner dollar.

Ellers varsler Novell at innværende år også vil brukes til «gjenreising». De klassiske NetWare-inntektene ventes å fortsette å falle, og Novell vil investere i nye forretningsområder.

Til toppen