Linux-guru fikk toppjobb hos Sun

Gründeren av Debian-distribusjonen av Linux har sagt ja til en nyopprettet toppjob hos Sun.

Linux-guru fikk toppjobb hos Sun

Gründeren av Debian-distribusjonen av Linux har sagt ja til en nyopprettet toppjob hos Sun.

Sun kunngjorde mandag at de har ansatt Ian Murdock i en nyopprettet lederstilling: «chief operating platforms officer». Ifølge Ars Technica er ikke utnevnelsen møtt med begeistring fra alle i og rundt Sun, hovedsakelig fordi Murdock ikke kommer fra fellesskapet rundt OpenSolaris og bare har hatt befatning med Linux i hele sin yrkeskarriere.

Murdock er initiativtaker til Debian-prosjektet fra 1993, og betraktes som en svært innflytelsesrik person i det internasjonale Linux-miljøet. I 2004 tok han initiativet til å danne Linux Core Consortium der hensikten var å lage en felles kjerneimplementering av Linux Standard Base 2.0. Da Open Source Development Labs og Free Standards Group gikk sammen om å danne Linux Foundation i begynnelsen av 2007, fikk Murdock stillingen som «chief technical officer».

Murdock forlater denne stillingen når han begynner i Sun, men beholder formannsvervet i inititiativet Linux Standard Base (LSB). Sun er for øvrig medlem av Linux Foundation.

Sun har ikke gitt noen detaljert beskrivelse av hva Murdocks arbeidsoppgaver vil være, utenom at han er «ansvarlig for å bygge en ny strategi for å utvikle Suns strategier for Solaris og Gnu/Linux», slik Simon Phipps formulerer det på sin blogg. Phipps er Suns strateg for alt som har med åpen kildekode å gjøre.

Murdock beskriver sine egne hensikter i et innlegg på sin blogg: «Jeg vil gå inn for å gjøre Solaris mer anvendbart slik at det blir mer konkurransedyktig i forhold til Linux. Selv om jeg mener Solaris må endres på noen måter, er jeg også svært opptatt av bakoverkompatibilitet… Jeg understreker sterkt at Linux må spille en klarere rolle i [Suns] plattformstrategi.»

Til toppen