Linux-helikopter styres av iPhone

Og du kan utvikle det selv.

Linux-helikopter styres av iPhone

Og du kan utvikle det selv.

Et flyvende leketøy vekker stor oppsikt under elektronikkmessen Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas denne uken.

«AR.Drone» har fire rotorer og flyter av gårde i lufta, og styres ved hjelp av aksellerometeret i en iPhone eller iPod touch.

- Den flyr stille rundt og minner om en flyvende tallerken fra en Steven Spielberg-film, melder nyhetsbyrået AFP.

Bak står det franske selskapet Parrot, som beskriver produktet som en verdenssensasjon.

Kvadrokopteret er bygget i plast og karbonfiber med to videokameraer ombord. Det ene benyttes for å fly gjevnt.

Det andre kameraet sender en direkte videostrøm til iPhone eller iPod, noe som gir piloten et fugleperspektiv av hva som foregår, rett fra «cockpiten».

Ombord i dronen befinner det seg et embedded Linux-system som kjører på en ARM-prosessor. Systemet kommuniserer med iPhone over trådløst internett (Wi-Fi). Les mer om produktets ulike tekniske egenskaper på denne siden.

Spill

Dette er også nøkkelen i produktets «augmented reality» AR-teknologi (utvidet virkelighet), der informasjon i søkeskjermen på iPhone legges som et lag over de levende bildene.

AR gjør det mulig å utvikle spill for en eller flere piloter, der bare fantasien setter grensene. Selskapet har lagt ut denne demonstrasjonen på Youtube:

Pris og lanseringstidspunkt er foreløpig ikke kjent, men ovenfor AFP oppgir selskapet at AR.Drone skal bli tilgjengelig for salg i løpet av året.

Lag egne programmer

Selskapet satser på å utvikle et økosystem rundt produktet, komplett med egen utviklingsplattform (SDK) og et åpent programmeringsgrensesnitt (API), som skal gjøre det mulig å utvikle egne spill til dronen.

Det er nesten så vi frykter full krig på arbeidsplasser med åpent kontorlandskap fremover...

Til toppen