Linux i ny hjemme-ruter fra Cisco

Cisco følger opp selskapets suksess med åpne bredbåndsrutere til konsumenter.

Linux i ny hjemme-ruter fra Cisco
Bilde:

Cisco har under varemerket Linksys lenge tilbudt nettverksrutere rettet mot de mest avanserte hjemmebrukerne. Ruteren WRT54GL, med sin utskiftbare programvare, er et eksempel på dette. Mange av brukerne har valgt å bytte ut programvaren med en tredjepartsløsning, for eksempel Tomato, som gir enheten betydelig mer funksjonalitet.

Nå melder Cisco at selskapet ønsker bygge videre på erfaringene og lanserer derfor en ny bredbåndsruter med ytterligere funksjonalitet.

Den nye modellen, WRT160NL, har blant annet støtte for 802.11n draft 2.0 og Storage Link. Det sistnevnte gjør det mulig å kobler til USB-baserte lagringsenheter til ruteren, slik at den kan brukes som en medieserver i lokalnettet. Enheten har også støtte for streaming av medieinnhold basert på DLNA 1.5 (Digital Living Network Alliance). Dette kan mottas av kompatible mediespillere eller pc-er.

Ruteren er utstyrt med en 400 MHz prosessor, 8 megabytes med flashminne og 32 megabytes med RAM. Den har støtte for tilkobling av to eksterne R-SMA-antenner.

Den nye ruteren skal komme i salg i Norge i løpet av juni for i underkant av en tusenlapp.

Cisco WRT160NL Linux-basert ruter
Cisco WRT160NL Linux-basert ruter