Linux i ny Motorola-mobil

Det er MonteVistas Linux-versjon som skal benyttes i den kommende A780-mobilen fra Motorola.

Det er MonteVistas Linux-versjon som skal benyttes i den kommende A780-mobilen fra Motorola.

Motorola vil i løpet av fjerde kvartal i år slippe den nye mobiltelefonen A780. Det har lenge vært kjent at mobilen skal være Linux-basert, men i dag annonserte MonteVista at det er deres Linux-versjon som skal være operativsystem i den kommende mobilen.

A780 skal først og fremst være en mobiltelefon for forretningsfolk. Den skal ha PDA-funksjonalitet, støtte for "full motion" videoinnspilling og en 240 x 320 punkters pekeskjerm. Programvaren støtter filformater som Word, Excel, PowerPoint, PDF, MP3 og JPEG. Bedriftsinformasjon skal kunne lagres direkte i mobilen ved hjelp av Sleepycats Berkeley DB, et datahåndteringssystem med full transaksjonsstøtte. Dette betyr at data ikke skal gå tapt, selv om programvaren eller maskinvaren feiler.

Motorola har også benyttet denne kombinasjonen av programvare i modeller som A760 og A768, som selges i Asia.

A780 vil støtte dataoverføringsteknologien EDGE, som blant annet Netcom er i ferd med å bygge ut i Norge. Det innebygde kameraet har en oppløsning på 1,3 megapiksler.

Mobilen har innebygd musikkavspiller med støtte for blant annet MP3, Real, AAC og WMA. Støtte for Bluetooth og Java-spill med 3D-grafikk er også inkludert. Nettleseren leveres av norske Opera Software.

Det er ikke oppgitt om mobilen vil komme i salg i Norge.

Til toppen