Linux-leverandøren Red Hat kjøper JBoss

Det ble Linux-distributøren Red Hat og ikke Oracle som snappet opp Java-selskapet.

Linux leverandørenRed Hat har inngått avtale om å kjøpe Java-selskapet JBoss for 350 millioner dollar. 40 prosent av kjøpet skjer i kontanter og resten i aksjer. Hvis JBoss når gitte finansielle mål vil JBoss aksjonærene få 70 millioner dollar ekstra.

Det har vært rykter om at Oracle skulle kjøpe JBoss, men til slutt endte det med at det var et åpen kildekodeselskap som tok over et annet åpen kildekodeselskap.

- Det planlagte kjøpet forsterker vår seriøse satsning på å tilby utviklere og kunder et integrert utviklingsmiljø med verktøy og tjenester basert på åpen kildekodes kollektive styrke, sa Matthew Szulik, Red Hats toppsjef på en telefonkonferanse for investorer på mandag.

Frem til nå har Red Hat solgt en konkurrerende åpen kildekode applikasjonsserver, kalt Jonas levert av franske Objectweb fordi Red Hat og JBoss ikke tidligere har klart å bli enige om et partnerskap.

Med dette kjøpet kan Red Hat levere både operativsystem og middelvare i konkurranse med etablerte leverandører som Oracle og IBM. Kanskje enda viktigere er det at de også får en større differensiering i forhold til Novells åpen kildekode satsning.

Ifølge CNet News hadde JBoss en omsetning på mellom 20 og 30 millioner dollar i 2005. I år forventer selskapet å ende på mellom 60 og 80 millioner dollar, ifølge Charles Peters, Red Hats finansdirektør.

JBoss har 150 ansatte og vil fortsette som en egen divisjon ledet av selskapets gründer Marc Fleury. JBoss gründeren er kjent for å være en mann som kan gå i tottene med de fleste og rykter vil ha det til at det var hans stil som satte en stopper for å bli kjøpt av Oracle. Hans skal ha foretrukket å selge til Red Hat fordi de også er et åpen kildekodeselskap.

- Våre forretningsmodeller er veldig like. På mange måter var Matthew (Szulik) alltid storebroren. Vi kopierte det han og hans team gjorde, sier Fleury til CNet News.com

Til toppen