BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-lommedata forsinket

Det koreanske selskapet G.Mate fikk masse publisitet da de lanserte konkrete planer om en lommedatamaskin som kjører Linux. Nå ser det ut til at den blir forsinket.

11. aug. 2000 - 14:49

Linux-tilhengerne pustet litt raskere da det koreanske selskapet G.Mate offentliggjorde sine planer om en håndholdt datamaskin basert på operativsystemet med pingvin-maskoten tidligere i år.

Les mer om Linux-PDA:
Windows CE får konkurranse av Mobile Linux OS

Nå ser det imidlertid ut til at maskinen, som har fått navnet Yopy, blir forsinket. En beskjed på G.Mates oppslagstavle på nettet, tilsynelatende fra en av G.Mates' ansatte, forteller at lanseringen av Yopy er utsatt.


Ifølge beskjeden skal Yopy komme på markedet i USA nærmere jul i år, mens lanseringsdato i utgangspunktet var satt til mai.

Spørsmålet da, som flere av deltagerne på oppslagstavlen slutter seg til, er om ikke Yopy da kommer til å bli overkjørt av Compaqs Ipaq, som også skal utstyres med Linux etterhvert.

G.Mate, som blant annet skal distribuere Yopy via Samsung (se denne nettsiden) skal være iferd med å kjøre avsluttende tester av sin håndholdte, mens modifiseringsgærningene på handhelds.org allerede skal ha en fungerende utgave av Ipaq med Linux.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.