BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-nettverk på boks for Mac og PC

Den tyske Linux-distributøren SuSE tilbyr en ferdig konfigurert server som lar en heterogen samling Mac og PC-er dele filer, skrivere og internettilgang.

30. okt. 2001 - 10:01

Løsningen heter SuSE Linux Connectivity Server. Den vil være tilgjengelig fra selskapets distributører fra midten av november til 990 euro, eks mva. Prisen omfatter 30 dagers support og 12 måneders oppdatering.

Serveren er beregnet på små og mellomstore bedrifter uten spesiell Linux-kompetanse. Den bygger på SuSEs bedriftssystem Enterprise Server 7, med tillegg for å forenkle oppsettet av nettverket, løpende oppdateringer, håndtering av Mac, PC-er, og skrivere, oppkopling mot Internett, e-post, mellomlagring av nettsider, styring av hvilke nettsider brukere skal ha tilgang til, brannmur og så videre.

SuSE forsikrer at drifts- og installasjonsverktøyet YaST2 ("yet another setup tool") er så intuitivt lagt opp at man kan greie seg uten Linux-kunnskap. Oppdateringstjenesten drives som e-post og sikrer at alle fikser og forbedringer gjøres tilgjengelig for alle brukere straks de er klare fra leverandøren.

Ytterligere informasjon er tilgjengelig fra SuSEs nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.