Linux-PDA med effektiv strømsparing

IBM vil i samarbeid med Linux-distributøren MontaVista komme med en referansedesign for lommedatamaskiner som skal redusere strømforbruket med inntil 50 prosent.

IBM og MontaVista Software annonserte nylig flere teknologier som sammen skal kunne gi en betydelig økning i batteritiden til enheter som smarttelefoner og lommedatamaskiner.

Les også:


Selskapene har krysset IBMs PowerPC 405LP-prosessor med MontaVista Linux CEE (Consumer Electronics Edition) og mener det kan gi opptil 50 prosent reduksjon i strømforbruket. I gjennomsnitt regner selskapene dog med at små elektronikkenheter vil få omtrent 20 prosent lavere strømforbruk. Dette vil ifølge selskapene både øke batteritiden, men også redusere størrelsen og prisen på batteriene som de elektroniske enhetene benytter.

Det nye i strømstyringsteknologien de to selskapene går sammen om, Dynamic Power Management, er at teknologien skal forsøke å spare inn på strømforbruket også mens systemet er i bruk, og ikke bare når brukeren tar en pause, noe som er vanlig i andre systemer.

Eksempelet selskapene nevner er å redusere spenningen i den vesle tidsluken det er mellom hvert bilde i en MPEG-4 videofilm.

Prosessoren fra IBM vil masseproduseres fra og med tredje kvartal i år, men den spesielle Linux-utgaven fra MontaVista vil bli tilgjengelig dette halvåret.

Til toppen