BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-pingvinene får snipp

BEA Systems skal denne uken begynne å levere programvare til Linux. Dette inkluderer Tuxedo, selskapets system for å prosessere transaksjoner..

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 1999 - 11:59

Hva er vel en pingvin uten kjole og hvitt? Når BEA System nå skal begynne å tilby transaksjonsprosesseren Tuxedo og applikasjonsserveren WebLogic for Red Hat Linux 5.2, får Linux-maskotten Tux en ny snipp (tuxedo = snippkjole og hvitt).

Bill Wagner, BEAs sjef for markedsføring og produkter, sier til InternetWeek at BEA ser på Linux som en super utviklingsplattform, men at selskapet har sine tvil om bedrifter faktisk vil kjøre transaksjonsorienterte applikasjoner i stor skala på Linux, selv om applikasjonene utvikles på plattformen. Men han mener at dette ikke er noe problem, siden Linux sin API (Application Programming Interface) er enkel å flytte til andre plattformer.

Anne Thomas, analytiker ved Patricia Seybold Group, er ifølge InternetWeek av en annen oppfatning. Hun er ikke overrasket over at selskaper vurderer Linux som miljø for oppdragskritiske applikasjoner.

- Hvis de er villige til å kjøre slike applikasjoner på Windows NT, kan jeg ikke skjønne hvorfor de ikke skulle være villige til å kjøre dem på Linux, for Linux er mye mer stabil enn NT, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.