JUSS OG SAMFUNN

Linux-pioner funnet død

Grunnla svært levedyktig åpen kildekode-prosjekt.

GNOME 3 er standard brukergrensesnitt i Debian 7.
GNOME 3 er standard brukergrensesnitt i Debian 7. Bilde: Wikimedia (GNIU GPL)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. jan. 2016 - 10:14

Grunnleggeren av Debian-prosjektet, Ian Murdock, ble funnet død i sitt hjem i romjulen. Han ble 42 år. Dette skriver blant annet TechCrunch.

Murdock startet på Debian-prosjektet i 1993, som er oppkalt etter ham selv og hans daværende kjæreste, Debra. I 1996 kom den første stabile utgaven av Debian, som fortsatt er blant de mest populære GNU/Linux-distribusjonene. I tillegg er en rekke andre distribusjoner basert på eller inspirert av Debian.

Dette inkluderer også mye brukte Ubuntu.

Minnes

Ian Murdock
Ian Murdock Bilde: Ian Murdock/LinkedIn
I en nekrolog skriver arbeidsgiveren, Docker Inc, at Murdock startet på Debian mens han var laveregradsstudent ved Purdue University. Senere har han blant annet vært teknologidirektør i Linux Foundation og «chief operating platforms officer» i Sun Microsystems.

Murdock ble ansatt av Docker i november i fjor.

I en separat nekrolog skriver Debian-prosjektet at Murdock var en trofast talsmann for fri programvare og åpen kildekode, noe Debian-distribusjonen i særlig grad bærer preg av.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.