Linux-satsing fra kjent programvarehus

Tyske Nero har tidligere alltid satset ensrettet Windows-markedet. Nå har selskapet kommet med et Linux-produkt.

Tyske Nero har tidligere alltid satset ensrettet Windows-markedet. Nå har selskapet kommet med et Linux-produkt.

Mangelen på velkjent, kommersiell forbrukerprogramvare kan være blant årsakene til at ikke flere for alvor vurderer å prøve ut Linux som operativsystem på vanlige hjemme-PCer.

Derfor er det interessant at Nero, mest kjent for CD- og DVD-programvaren med samme navn, har lansert NeroLinux, en variant av Nero for Linux-plattformen. Produktet er gratis å laste ned for registrerte brukere av Windows-utgaven av Nero 6.3 eller nyere.

- NeroLinux utgjør et gjennombrudd for Nero og vi er glade for å kunne tilby en kraftig og stabil, optisk brenneløsning til det lojale Linux-felleskapet, sier Jim Corbett, administrerende direktør i Nero, i en pressemelding. Selskapet skiftet navn fra Ahead i desember i fjor.

NeroLinux støttes foreløpig av Suse Linux 8.0 og nyere, Red Hat Linux 7.2 og nyere, alle Fedora-utgavene og Debian GNU/Linux 3.0 med versjon 2.4 eller nyere av kjernen.

NeroLinux skal selv kunne oppdage alle brennerenhetene koblet til maskinen hvis de er støttet av NeroAPI 6.6. Dette inkluderer også ”hot-plug” av eksterne brennere. Programmet skal ha full støtte for FreeDB, som tilbyr nedlastbar informasjon om blant annet musikk-CDer. Koding av lyd kan gjøres i sanntid ved å benytte eksterne verktøy (mpg123, ogg123).

Ifølge skjermdumpene Nero tilbyr, er ikke brukergrensesnittet helt likt det man finner i Windows-versjonen. Men store deler av funksjonaliteten skal være på plass.

Til toppen