Linux-selskapet bytter sjef

Linux-konsulentselskap Linpro klarer ikke å følge med vekste for Linux. Nå får selskapet sin fjerde sjef på få år.

Linux-konsulentselskap Linpro klarer ikke å følge med vekste for Linux. Nå får selskapet sin fjerde sjef på få år.

Konsulentselskapet Linpro opplever store svinginger. Selskapet som var tidlig ute med å satse på konsulenthjelp og programvare for Linux har nå fått sin tredje sjef på kort tid.

I mars i fjor trakk gründer og største eier Dag Aasheim seg fra lederjobben for å konsenterer seg om teknikken igjen. Men Geir Isene satt ikke lenge ved roret. Jon Grov overtok, men trekker seg for å starte doktorgradstudier ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo.

Styret har nå ansatt Trond Heier (43) som ny sjef. Heier har blant annet vært administrerende direktør i Intermedia Invest A/S og direktør for internasjonale markeder i Software Innovation ASA. Han har vært formann i Programvareindustriens Forening og viseformann i IKT-Norge. Heier kommer nå fra stilling som administrerende direktør i Royal Supreme Seafood A/S, der han vil fortsette i styret. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og har en MBA fra Insead, Frankrike.

Håpet er at Heier skal få sving på finansene. Linpro omsatte for 24,4 millioner i 2001 med et underskudd på 2,8 millioner kroner. Omsetningen i 2002 endte på 24,2 millioner, men da med et overskudd før skatt på nesten to millioner kroner.

2003 gav røde tall igjen. I følge Finansavisen falt omsetning med 4,4 millioner kroner og resultatet endte med et tap på 2,2 millioner kroner.

Til toppen