Linux-selskapet Red Hat går i pluss

Red Hat tjente mer enn ventet i kvartalet fram til 30. november, og varsler enda bedre tall i inneværende kvartal.

Red Hat selger utvidede Linux-distribusjoner spesielt tilrettelagt for bedrifter, og supplerer dem med support. Omsetningen økte fra 20,1 millioner dollar i samme kvartal i fjor, til 24,3 millioner dollar i år. Det ga et beskjedent overskudd på 305.000 dollar, mot 15,1 millioner dollar i tap i fjor. Analytikerne hadde ventet en omsetning på 23,4 millioner dollar, skriver Cnet.

Det viktigste produktet for Red Hat er Advanced Server, som solgt i 12.000 eksemplarer i inneværende kvartal, mot 8000 eksemplarer fra lansering i slutten av mai til utgangen av forrige kvartal 31. august. Red Hat er IBMs primære allierte innen Linux.

Selskapet varsler en mer differensiert prising av Advanced Server. Arbeidsstasjonsproduktet Advanced Workstation, hittil bare tilgjengelig for Itanium-maskiner fra Hewlett-Packard, skal i løpet av første kvartal 2003 komme i en utgave for Pentium og Xeon.

I inneværende kvartal forventes en omsetning mellom 26,5 millioner dollar og 27,5 millioner. Dette skal gi et overskudd i intervallet 1,3 millioner til 2,5 millioner dollar.

Red Hat sier seg interessert i å kjøpe opp små selskaper, spesielt innen driftstjenester og sikkerhet.

Til toppen