Linux-servere angripes stadig oftere

Et britisk sikkerhetsselskap hevder at Linux-servere angripes langt oftere enn Windows-servere.

Påstandene om at Linux er et sikrere operativsystem enn Windows kan se ut til å tiltrekke seg oppmerksomhet fra stadig flere datasabotører.

Det britiske selskapet mi2g har analysert angrep på Internett-tilknyttede servere i januar. 13.654, eller 80 prosent av de vellykkede tilfellene var angrep mot Linux-maskiner. Samtidig ble det bare utført 2005 vellykkede angrep mot Windows, som kom på andreplass, skriver ZDNet Australia.

En spesiell analyse av statlig drevne servere viser at 57 prosent av alle sikkerhetsbruddene skjedde på Linux-baserte servere. I tilsvarende undersøkelse som ble gjennomført i fjor, utgjorde derimot vellykkede angrep mot Windows-servere så mye som 51 prosent av totalen.

mi2g mener økningen i de vellykkede sikkerhetsangrepene mot Linux-servere ikke først og fremst skyldes iboende sikkerhetsproblemer i Linux, men heller manglende trening og erfaring blant serveradministratorene.

- Den raskt økende bruken av Linux i fjor innen Internett-tilknyttede servermiljøer både i staten og i det private, sammen med utilstrekkelig trening og kunnskaper om å holde miljøet sikkert selv når sårbare, tredjeparts applikasjoner benyttes, har ført til en jevnt økende andel med kompromitterte Linux-servere, sier formann i mi2g, DK Matai, i en pressemelding.

Ifølge analysen til mi2g er det operativsystemer basert på den åpen kildekodebaserte familien av BSD (Berkley Software Distribution), samt Mac OS X basert på Darwin, som er de sikreste operativsystemene.

Studien mi2g har utført har fokusert på det selskapet kaller "åpenbare digitale angrep", og inkluderte ikke andre former for inntrengning som virus og ormer.

Les mer om: