Linux skal bli mer energieffektiv

Linus Torvalds innrømmer at Linux mangler en del på strømstyringsiden, men lover snarlig bedring.

Linux skal bli mer energieffektiv
Bilde:

«Grønne» PC-er er i vinden for tiden, men Linux henger etter. Det innrømmer Linus Torvalds, mannen bak Linux, i et intervju med ZDNet Australia.

- Dette er et område hvor vi for noen få år siden var ganske svake, og bare det å bygge opp infrastrukturen har tatt lang tid. Nå er vi på et stadium hvor det meste er gjort, sier Torvalds.

- Det betyr likevel ikke at vi er ferdige. Nå har vi en infrastruktur på plass, vi har verktøy for å måle effekten og å legge merke til når effekten er høyere og hvorfor dette skjer, noe som er ganske viktig, sier Torvalds. Noe av funksjonaliteten for å skru av prosessoren når den ikke er i bruk, skal stamme fra One Laptop Per Child-prosjektet.

Torvalds poengterte i intervjuet at det ikke lenger er noe press på Linux-kjernen knyttet til dens stabililitet. Han er også fornøyd med fellesskapet av mennesker som nå vedlikeholder den.

- Vi jobber fortsatt med en mengde ting, spesielt med ny maskinvare. Vi fokuserer også på bedre vedlikeholdsmuligheter gjennom å forbedre koden, slik at vi enklere kan legge til mer funsjonalitet, sier Torvalds.

Selv om Torvalds stadig er ledestjernen for utviklingen av Linux-kjernen, er han selv ikke bekymret over at det videre arbeidet skal stoppe opp uten ham.

- Spørsmålet kommer opp men det er ikke noe jeg virkelig bekymrer meg for. Det er andre mennesker som kan ta over det jeg gjør.

;