Linux skal bli mer energieffektiv

Linus Torvalds innrømmer at Linux mangler en del på strømstyringsiden, men lover snarlig bedring.

Linux skal bli mer energieffektiv

Linus Torvalds innrømmer at Linux mangler en del på strømstyringsiden, men lover snarlig bedring.

«Grønne» PC-er er i vinden for tiden, men Linux henger etter. Det innrømmer Linus Torvalds, mannen bak Linux, i et intervju med ZDNet Australia.

- Dette er et område hvor vi for noen få år siden var ganske svake, og bare det å bygge opp infrastrukturen har tatt lang tid. Nå er vi på et stadium hvor det meste er gjort, sier Torvalds.

- Det betyr likevel ikke at vi er ferdige. Nå har vi en infrastruktur på plass, vi har verktøy for å måle effekten og å legge merke til når effekten er høyere og hvorfor dette skjer, noe som er ganske viktig, sier Torvalds. Noe av funksjonaliteten for å skru av prosessoren når den ikke er i bruk, skal stamme fra One Laptop Per Child-prosjektet.

Torvalds poengterte i intervjuet at det ikke lenger er noe press på Linux-kjernen knyttet til dens stabililitet. Han er også fornøyd med fellesskapet av mennesker som nå vedlikeholder den.

- Vi jobber fortsatt med en mengde ting, spesielt med ny maskinvare. Vi fokuserer også på bedre vedlikeholdsmuligheter gjennom å forbedre koden, slik at vi enklere kan legge til mer funsjonalitet, sier Torvalds.

Selv om Torvalds stadig er ledestjernen for utviklingen av Linux-kjernen, er han selv ikke bekymret over at det videre arbeidet skal stoppe opp uten ham.

- Spørsmålet kommer opp men det er ikke noe jeg virkelig bekymrer meg for. Det er andre mennesker som kan ta over det jeg gjør.

Til toppen