Linux skal kjøres på Solaris

Sun Microsystems Inc. åpner nå opp for å kjøre Linux-applikasjoner på sitt operativsystem Solaris.

Sun Microsystems Inc. åpner nå opp for å kjøre Linux-applikasjoner på sitt operativsystem Solaris.

Sun opplyser at selskapet bidro i arbeidet med den åpne kildekoden bak lxrun, som opprinnelig ble utviklet for UnixWare. Intel-utgaven av lxrun for Solaris 7 skal være klar umiddelbart, mens Solaris SPARC kommer senere "etter hvert som markedet etterspør det", som Sun formulerer det.

Sun posisjonerer Solaris som "storebroren til Linux", selv om stadig flere forhandlere ifølge Sm@rt Reseller har lagt press på Sun for å "komme opp med en mer troverdig Linux-story".

Markedsdirektør Patrick Dorsey i Sun hevder Linux-applikasjoner presterer bra på Solaris, og mener Sun kan dra nytte av den høye innovasjonstakten om tross alt kjennetegner det frivillige arbeidet rundt Linux-plattformen.

Det er ventet at Sun vil satse knallhardt på Linux-løsninger til bordflaten fordi alt som kan legge kjelker i veien for erkerivalen Microsoft er å regne som bonus...

Sun arbeider ifølge ZDNet UK også med å klargjøre verktøy for Solaris SPARC som kan utvikles applikasjoner med én kildekodebase - uansett om de skal kompileres for Solaris eller Linux. Tilsvarende løsninger for Solaris på Intel-plattformen skal komme senere i år, hevdes det.

Scott McNealy og kompani ventes å demonstrere de nye verktøyene på LinuxExpo i Raleigh i Nord-Carolina til uka.

Til toppen