TELEKOM

Linux-spesifikasjonen for mobiler er klar

En rekke selskaper i mobilbransjen har sammen utarbeidet en spesifikasjon for Linux på mobiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. des. 2007 - 13:57

Drøyt to år etter den første kunngjøringen, er Linux Phone Standards (LiPS) Forum nå ferdige med den første LiPS-spesikasjonen som skal sørge for grunnleggende interoperabilitet mellom applikasjoner og tjenester knyttet til Linux-baserte mobiltelefoner.

    Les også:

Spesifikasjonene inkluderer en referansemodell og områder som telefoni, meldinger, kalender og timeplan, tilstedeværelse, brukergrensesnitt-tjenester, adressebok og programmeringsgrensesnitt for talebasert oppringing.

Spesifikasjonen er fritt tilgjengelig på denne siden.

- Standardbasert interoperabilitet er avgjørende for suksessen til den globale telekom-markedsplassen, sier Haila Wang, president for LiPS Forum, i en pressemelding.

- LiPS følger den samme klare retningen som lyses opp av GSM, TCP/IP, WiFi og andre standarder som åpner for kommunikasjon mellom enhetstyper og fabrikater, på tvers av flere operatørnettverk og på tvers av regionale markeder.

Arbeidet er likevel ikke ferdig. Nå skal spesifikasjonene omsettes til virkelige implementeringer. I tillegg skal LiPS forum fortsette spesifikasjonsarbeidet. Inkludert i planene for 2008 er et applikasjonsrammeverk, avanserte tjeneste-APIer, et API for enhetsadministrasjon og APIer som åpner for ytterligere funksjonalitet, for eksempel multimedia.

En oversikt over medlemmene i LiPS finnes her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.