Linux-sværing tar telling

En analytiker mente de kunne gjøre det stort, alle ville kjøpe. Da storinvestorene solgte fordi kursen var høy nok gikk det ad dundas.

En analytiker mente de kunne gjøre det stort, alle ville kjøpe. Da storinvestorene solgte fordi kursen var høy nok gikk det ad dundas.

Linux-distributøren Red Hat Software har, ifølge ZDNet News, sagt opp 20 ansatte og lagt ned hele tre kontorer, inkludert San Fransisco-avdelingen. Firmaet sa opp halvparten og tilbød resten stillinger ved andre avdelinger.

Personalansvarlige ved San Fransisco-kontoret ble informert om oppsigelsene på mandag morgen, amerikansk tid, sier Melissa London, talskvinne for Red Hat, til ZDNet News.

- Antakeligvis vil 9-10 av omtrent 25 ansatte miste jobben, sier hun.

Hun sa videre at oppsigelsene kom etter at en del ansatte ble overflødige etter oppkjøp og at det ikke hadde noe å gjøre med eventuelle finansielle problemer for firmaet. Hun la vekt på at kun to prosent av 550 ansatte mistet jobben.

- De stenger et helt kontor. Det virker ganske alvorlig på meg, uttalte en av de oppsagte personene.

Resten av de ansatte ved San Fransisco-kontoret ble tilbudt stillinger ved firmaets kontorer i Oakland og Sunnyvale, California, men kilder sier at de fleste ikke var interessert i tilbudet.

Den antatte grunnen til oppsigelsene er at den populære programvareleverandøren har, etter å ha vært hele Wall Streets kjæledegge, falt i kurs fra $151 til $6 på under ett år.

- Den opprinnelige idèen med å tjene penger på et gratis operativsystem var tvilsomt helt fra starten. For å få det til å fungere, hvis det i det hele tatt kan fungere, ville man være nødt å tilegne seg en særdeles god ledelse. Men når prisen faller så mye, så er det helt klart at forretningsmodellen er umulig, og at Red Hats ledelse ikke er klare for oppgaven, eller begge deler. Uansett tegner ikke dette godt for Red Hat, sa en tidligere leder for Red Hat.

- Aksjen har hele tiden vært overpriset takket være overentusiastiske investorer som mente at Red Hat ville ta over Microsoft. De tror ikke dette lengre, sier en analytiker ZDNet News har vært i kontakt med.

Til toppen