BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Linux til Windows Azure

Microsoft forbereder ny støtte i nettskyen.

3. jan. 2012 - 09:30

2012 blir året da Windows Azure får støtte for vedvarende virtuelle maskiner (VM).

Dermed blir det mulig å kjøre Linux-servere, Sharepoint og SQL Server i varige virtuelle instanser fra Microsofts nettskyplattform.

Det skriver den anerkjente Microsoft-spaltisten Mary Jo Foley i ZDnet.

Varige instanser (persistence) innebærer at tilstanden til VM-ene på disk og i minne lagres og beholdes over tid. Per i dag støttes ikke dette i Azure, noe som innebærer at mellomlagrede filer, databaser i minnet, innstillinger og lignende kan forsvinne, enten ved en restart eller vilkårlig resirkulering av ressurser i tjenesten.

Den nye VM-funksjonen vil gjøre det langt mer aktuelt å flytte eksisterende applikasjoner til nettskyen, altså uten å måtte gjøre spesielle tilpasninger. Følgelig er dette nok et skritt i retning Microsofts satsing på modellen «platform-as-a-service».

Selskapet planlegger å lansere en «community technology preview» (CTP) av støtten i løpet av våren, antakelig sent i mars, ifølge Foleys kilder. CTP-versjoner er en offentlig utgivelse ment for tidlige tilbakemeldinger fra brukere, og er skrittet før beta-versjon.

Det vil imidlertid ikke være Linux-avbildninger tilgjengelig i Azure allerede til våren. I denne første utgaven må kundene laste opp dette selv, påpekes det.

Microsoft Norge vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

- Ingen kommentar, sier teknologidirektør Børge Hansen til digi.no.

Hansen legger imidlertid ikke skjul på at Azure er et viktig satsingsområde, og at plattformen videreutvikles kontinuerlig.

- Vi tror at nettskyen gjør IT og datakraft tilgjengelig til mange flere på en fleksibel måte. Personlige tror jeg dette kommer til å bli en av de store bærerne av innovasjon framover. Vi har en lange rekke ferdige tjenester av typen Office365. Azure er en plattform for de som ønsker å lage nye tjenester. Vi har bygget ut veldig kraftige datasentraler og tjenester som understøtter dette, og komplimererer dem over tid. Det er helt naturlig, sier teknologidirektøren.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.