Lisensiering bekymrer ikke Apple-utfordrer

- Når "vår Mac" er klar, ser vi om markedet vil ha den. Er det tilfellet, vil vi erfare om Apple i så fall prøver å stenge oss ute, sier Herbert Wahl i svenske Xtrem.

- Når "vår Mac" er klar, ser vi om markedet vil ha den. Er det tilfellet, vil vi erfare om Apple i så fall prøver å stenge oss ute, sier Herbert Wahl i svenske Xtrem.

For et par år siden trakk Apple tilbake alle lisenser til tredjepart og drepte effektivt markedet for Mac-kloner. I går fortalte digi.no om den optimistiske svenske Apple-kloneren Xtrem, som starter med et akseleratorkort og akter å gå videre med en fullverdig arbeidsstasjon basert på Apples G4-hovedkort allerede innen årsskiftet.
Les om Xtrems 1200 MHz maskin:
Svensk Mac-klon utfordrer Apple på ytelse

- XtremMac er fortsatt i utviklingsfasen. Vi må bevise for oss selv, for våre investorer og for markedet at vi faktisk kan få til det vi tror på. Problemer knyttet til lisensiering utsetter vi til et seinere tidspunkt, forklarer talsperson Herbert Wahl til digi.no.

Wahl insisterer at lisensiering og andre forhold rundt hvordan produktet skal selges, ikke vil bli avklart før Xtrem har et produkt å selge.

- Vi regner med å ha XtremMac klart innen årsskiftet. Da vil vi se på praktiske forhold knyttet til produksjon og salg.

Xtrem vil søke å få en uavhengig og respektert tredjepart til å teste XtremMac når den er klar, og håper at for eksempel IDG og MacWorld vil stille opp.

- Resultatene av slike tester vil vise markedspotensialet til produktet. Vi håper at Apple ikke vil avvise et produkt som holder mål og som markedet vil ha.

Arne Odden i Apple Norge vil ikke uttale seg på en måte som kan forespeile konsernets framtidige standpunkt. Men han bekrefter at selskapet følger med på markedet.

- Uansett må Apple hele tiden tenke volum, sier Odden. - Sannsynligvis vil eventuelle klonemakere orientere seg mot helt spesielle nisjer.

Wahl understreker at Xtrem ennå ikke har mottatt noen henvendelse fra Apple.

Til toppen