Lisensselger dobler omsetningen

Microsofts partner Crayon tjener gode penger på å selge lisenser og konsulent-tjenester.

Lisensselger dobler omsetningen

Crayon er et norsk IT-selskap som lever av å selge programvarelisenser, konsulenttjenester og kurs. Inntektene kommer først og fremst fra produkter og tjenester relatert til Microsofts produktportefølje.

Selskapet vokser kraftig, og har nå oppnådd en halvårsomsetning på 151,8 millioner kroner, nesten en dobling fra 80 millioner kroner i fjor.

- Vi har hatt en organisk vekst på nesten 90 prosent i første halvår og befester oss som den største lisensforhandleren for Microsoft i Norge, sier Rune Syversen, administrerende direktør i Crayon, til Dagens Næringsliv.

Driftsresultatet viste like stor fremgang. Det økte fra 8,6 millioner for et år siden, til 15,2 millioner i årets første halvår.

Nå forventer han at Crayon klarer å passere 300 millioner kroner i omsetning i år. For å klare det, satser Syversen på å ekspandere kraftig utenfor Norges grenser. I dag har selskapet totalt 140 ansatte, hvorav cirka 100 jobber i Norge. Resten er ansatte ved selskapets kontorer i Sverige, Finland og Danmark.

Selskapet har nylig hentet inn 16 millioner kroner i frisk kapital fra selskapets egne ansatte. De skal brukes til internasjonal ekspansjon.

- Vi har fire nye land på beddingen. Polen og Ungarn er land vi vurderer å etablere oss i, sier Syvertsen, til Dagens Næringsliv.

Les mer om: