BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Liste over ansatte var ren løgn

Fusjonen mellom Sysdeco og Avenir ble endelig godkjent på generalforsamlinger i de to selskapene i dag morges. Administrerende direktør i Avenir er likevel fly forbannet på TurnIT, som han mener har bedrevet ren løgn for å stoppe fusjonen.

Eirik Flaa
23. mai 1997 - 13:27

Fusjonen mellom Sysdeco og Avenir ble kjent allerede 4. mars i år, men først i dag er den endelig godkjent i generalforsamlingene til de to selskapene. Vedtaket ble fattet til tross for at det svenske selskapet TurnIT la inn et bud på 97 millioner kroner for selskapet. Dette er noe lavere enn Sysdecos tilbud som var på 103 millioner, men TurnIT hevdet i tillegg at de hadde en liste på 50 Avenir ansatte som mislikte planene om å bli en del av Sysdeco.

- Denne listen skulle, ifølge TurnIT, legges fram på generalforsamlingen i dag. Dette har ikke skjedd, sier Avenir-direktør Svein Stavelin til digi. Stavelin mener at TurnIT har bedrevet ren løgn i forsøket på å stoppe fusjonen med Sysdeco.

- Jeg har pratet med 50 av mine ansatte om disse påstandene. Samtlige benektet at en slik liste eksisterer. Jeg tviler på at mine ansatte vil lyve meg opp i ansiktet om dette, sier Stavelin som mener TurnITs oppførsel er meget uetisk.

- At et børsnotert selskap prøver å torpedere fusjonen på denne måten, anser jeg som svært uetisk, hvis ikke direkte ulovlig, sier Stavelin som dessuten stiller seg uforstående til at ansatte skulle være misfornøyd med fusjonsplanene.

- De ansatte har fått gunstige økonomiske betingelser dersom de fortsatt jobber i Avenir om seks måneder. Det samme gjelder ledelsen, som er bundet i tolv måneder, avslutter Stavelin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.