KARRIERE

Lister seg inn i hotellrommene for å diskutere jobbtilbud

300 høyt kvalifiserte jobbsøkere vil snike seg inn og ut av hotellrommene på Hotell Royal Christiania i november. Det gjelder å skaffe seg ny jobb uten at arbeidsgiveren får snusen i det.

Therese Werenskiold
27. sep. 1999 - 12:54


Nordic Career Futures


WM-data ASBull ASCircle InnovationTele 1 Europe ASCap Gemini ASDocNet ASSoftware Innovation ASAHiQ ASArthur Andersen & CoInstitute for International Research AS

EMDS Consulting Norway

Liv Marit Stern, som er "search"-konsulent i EMDS Consulting, sier til digi.no at de får rundt 1500 søkere til hvert forum.


- Vi sender ut søknadsskjemaer via våre kanaler, som blant annet er de ulike bransje-interesseorganisasjonene. Og vi får omlag 1500 utfylte skjemaer tilbake. Av disse blir det plukket ut 300 kandidater på bakgrunn av profiler de 20 selskapene har ønsket. Det er ikke nødvendigvis de beste kandidatene, men de som matcher selskapenes behov best, sier hun.

Alle kandidater som blir utvalgt, deltar på intervjuer og får anledning til samtaler eller spontane intervjuer med potensielle arbeidsgivere. Kandidatene får også mulighet til å delta i bedriftspresentasjoner eller diskusjoner med andre kandidater.

Stern sier også at så nær som alle de 300 kandidatene er i jobb. Dersom kandidaten ser at sitt eget selskap er representert, eller vedkommende jobber i et svært "gjennomsiktig" miljø, kan ønsket om anonymitet behjelpes ved at kandidaten på forhånd skriver hvilket selskap han eller hun ikke ønsker å møte.

- Det er et lukket arrangement, og vi har ikke opplevd mangel på anonymitet som noe problem tidligere. Men kandidatene må avveie dette selv. Nå som WM-data har meldt seg på, kan vi nok gå glipp av gode kandidater derfra, tror Stern.

Forumet holdes på et hotell i Oslo, og intervjuene foregår på forskjellige hotellrom.

Mange av selskapene som deltar i Nordic Career Futures konstaterer at det er lett å få tak i folk direkte fra høyskole- og universitetsmiljøene, men at de trenger større påfyll av for eksempel sivilingeniører med noen års arbeidserfaring.

EMDS Consulting opplyser at rundt 60 prosent av kandidatene mottar jobbtilbud ved slike rekrutteringsforum, og 40 prosent aksepterer tilbudet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.