Lister seg inn i hotellrommene for å diskutere jobbtilbud

300 høyt kvalifiserte jobbsøkere vil snike seg inn og ut av hotellrommene på Hotell Royal Christiania i november. Det gjelder å skaffe seg ny jobb uten at arbeidsgiveren får snusen i det.

300 høyt kvalifiserte jobbsøkere vil snike seg inn og ut av hotellrommene på Hotell Royal Christiania i november. Det gjelder å skaffe seg ny jobb uten at arbeidsgiveren får snusen i det.

  • Karriere
I november arrangeres rekrutteringsforumet Nordic Career Futures for tredje gang i Oslo. Omtrent 20 norske og internasjonale selskaper er på deltakerlisten, klare til å kapre nye medarbeidere blant 300 utvalgte kandidater.

Forumet Nordic Career Futures er et slags treffsted for jobbsøkere og selskaper med stort behov for nye folk. Forumet er blitt arrangert syv ganger i Sverige, og ble arrangert i Norge første gang i november i fjor.

Blant selskapene som skal delta denne gangen er WM-data AS, Bull AS, Circle Innovation, Tele 1 Europe AS, Cap Gemini AS, DocNet AS, Software Innovation ASA, HiQ AS, Arthur Andersen & Co og Institute for International Research AS

Arrangøren, EMDS Consulting Norway, ble etablert i 1987, og har i dag 16 kontorer i 12 land. Forumet er rettet mot akademikere med opp til ti års arbeidserfaring, og med tilknytning til Norden.

Liv Marit Stern, som er "search"-konsulent i EMDS Consulting, sier til digi.no at de får rundt 1500 søkere til hvert forum.


- Vi sender ut søknadsskjemaer via våre kanaler, som blant annet er de ulike bransje-interesseorganisasjonene. Og vi får omlag 1500 utfylte skjemaer tilbake. Av disse blir det plukket ut 300 kandidater på bakgrunn av profiler de 20 selskapene har ønsket. Det er ikke nødvendigvis de beste kandidatene, men de som matcher selskapenes behov best, sier hun.

Alle kandidater som blir utvalgt, deltar på intervjuer og får anledning til samtaler eller spontane intervjuer med potensielle arbeidsgivere. Kandidatene får også mulighet til å delta i bedriftspresentasjoner eller diskusjoner med andre kandidater.

Stern sier også at så nær som alle de 300 kandidatene er i jobb. Dersom kandidaten ser at sitt eget selskap er representert, eller vedkommende jobber i et svært "gjennomsiktig" miljø, kan ønsket om anonymitet behjelpes ved at kandidaten på forhånd skriver hvilket selskap han eller hun ikke ønsker å møte.

- Det er et lukket arrangement, og vi har ikke opplevd mangel på anonymitet som noe problem tidligere. Men kandidatene må avveie dette selv. Nå som WM-data har meldt seg på, kan vi nok gå glipp av gode kandidater derfra, tror Stern.

Forumet holdes på et hotell i Oslo, og intervjuene foregår på forskjellige hotellrom.

Mange av selskapene som deltar i Nordic Career Futures konstaterer at det er lett å få tak i folk direkte fra høyskole- og universitetsmiljøene, men at de trenger større påfyll av for eksempel sivilingeniører med noen års arbeidserfaring.

EMDS Consulting opplyser at rundt 60 prosent av kandidatene mottar jobbtilbud ved slike rekrutteringsforum, og 40 prosent aksepterer tilbudet.

Til toppen