Lite å hente etter ITworks-konkurs

ITworks-konkursen med sine 400 millioner kroner vil tynge bransjen, for det blir lite å hente for kreditorene, forteller nå bobestyrer.

ITworks-konkursen med sine 400 millioner kroner vil tynge bransjen, for det blir lite å hente for kreditorene, forteller nå bobestyrer.

Salget av attraktive enheter i Kongsberg-baserte ITworks er nå nesten ferdig. I løpet av dagen har Telenor Teleservice fortalt at de kjøper videokonferansetjenesten MeetAtfra Itworks.

I tillegg har ledelsen i gruppen som selger regnskapssystemene til Visma kjøpt ut virksomheten. Tidligere i uken kjøpte Ergo Group og Merkantildata-datteren Eterra opp biter av havaristen.

Les også:

Erik Sandtrø, advokatfullmektig hos bobestyrer Sommer & Ro, forteller at salget nå nesten er over.


- Det er igjen interessenter til noen småting. Dermed er rundt 100 ansatte sikret ny jobb, mens 280 står uten tilbud, forteller han.

Sandtrø har tidligere estimert at den totale gjelden etter konkursen er på hele 400 millioner kroner. Trolig kan kreditorene, deriblant mange kjente maskinvare-leverandører, se langt etter alle former for utbetalinger.

- Nordea hadde pant både i varelager og utestående fordringer. Hvis det er noe igjen, er det de ansatte som har førsteprioritet, sier Sandtrø og indikerer at han har liten tro på at det er igjen noen til de andre kreditorene.

Dermed kan det ligge an til stygge tap for mange partnere og leverandører. Telenor og EDB Business Partner, som var hovedeiere, har tidligere sagt at de anser sine krav på 110 millioner kroner for tapt.

Til toppen